Investiguen la presumpte desviació de subvencions a la Diputació

Implicaria una trama amb entitats d'ajuda al Tercer Món
francesc de dalmases tv3
francesc de dalmases tv3

El jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona investiga una presumpta trama de desviació de fons entre la Diputació de Barcelona i entitats dedicades a l'ajuda al Tercer Món.

El cas acumula 49 investigats en el marc de l'operació Estela per delictes de malversació de cabals públics, prevaricació i tràfic d'influències. El diputat provincial Joan Carles García Cañizares, el diputat de JxCat al Parlament Francesc de Dalmases i Jordi Castells, avui alt càrrec a la Generalitat, són alguns dels implicats.

Els fets haurien tingut lloc entre els anys 2011-2015, durant la presidència de Salvador Esteve, segons informa aquest diumenge La Vanguardia.

Segons el sumari, un milió d'euros en subvencions de la Diputació destinades a projectes de cooperació al Marroc, Bòsnia, Hondures o l'illa de Pasqua no van arribar al seu destí amb un mecanisme de facturacions falses que donava "cobertura legal" al desviament de fons.

La instrucció, segons La Vanguardia, destaca la rellevància en la trama de la Fundació Catmon i l'associació Igman. La primera, controlada per Víctor Terradellas, exsecretari de relacions internacionals de Convergència; i la segona, dirigida per Francesc de Dalmases, diputat de JxCat al Parlament.

Un informe dels comptes bancaris determina que els diners va arribar a Catmon i "van ser immediatament utilitzats per cobrir deutes de targetes de crèdit, despeses personals com el pàrquing de vehicles a nom de Terradellas i a nom de CDC o pagaments de restauració al negoci de la parella de Francesc Dalmases".

La investigació s'emmarca en el cas Estela, que es va iniciar l'any 2018 amb la detenció de Víctor Terradellas -que va quedar en llibertat amb càrrecs-, entre d'altres investigats, i amb el registre de la Diputació de Barcelona, oficines i domicilis. Dalmases, tot i que consta com investigat, nou va ser arrestat per la seva condició d'aforat.

(Visited 144 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari