A qui acusen de ser l’ideòleg del pacte entre JxCat i el PSC al Consell de l’Anoia?

Marc Castells

L'alcalde d'Igualada Marc Castells seria l'ideòleg de l'acord entre JxCat i el PSC al Consell Comarcal de l'Anoia, que deixa amb un pam de nas als virtuals guanyadors comarcals de les eleccions a l'Anoia, Esquerra Republicana. El polític, que aspira a ser el candidat de JxCat a la presidència de la Generalitat, sembla haver-se especialitzat a arribar acords amb els socialistes, primer a la Diputació de Barcelona, que presidia fins fa poc, i ara en un Consell que el mateix Castells va presidir fa anys. Segons Esquerra, Castells és l'ideòleg d'un acord que ha despertat protestes.

Dissabte, membres de l'ANC va irrompre en el ple del Consell Comarcal de l'Anoia per denunciar el pacte entre JxCat i el PSC, que dona la presidència als primers. 'No al pacte amb el 155' han cridat els protestants, mentre feien sonar xiulets i sostenien pancartes amb lemes com ara 'Units sí, partits no' o 'No al pacte de la vergonya'. Malgrat ser desallotjats pels Mossos d'Esquadra, els membres de l'ANC van tornar a entrar a la sala abans de la votació. L'Assemblea havia convocat una concentració a les portes del consell a través de les xarxes.

A Castells també se l'acusa d'haver promogut el pacte amb els socialistes a la Diputació de Barcelona, enfrontant-se fins i tot amb l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. Aquest darrer hauria animat Castells a propiciar l'acord amb el PSC per deixar ERC fora, per després desdir-se'n. Tot i la negativa de Puigdemont, Castells s'hauria mantingut ferm en la idea del pacte amb els socialistes.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides