Quin és el futur d’Elisenda Paluzie?

Elisenda Paluzie

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, medita molt seriosament la retirada del càrrec que ocupa, abans que acabi el seu mandat. El motiu és la seva trajectòria acadèmica, ja que a començaments de l’any vinent hi ha convocades unes oposicions a catedràtica a les quals pensa concórrer, fet que és totalment incompatible amb la seva condició de líder de l’ANC.

Elisenda Paluzie va ser escollida presidenta de l’entitat independentista el 24 de març del 2018 i el seu mandat té una durada de dos anys. Però és molt possible que aquesta professora de la facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona dimiteixi molt abans de la cúpula de l’ANC per poder preparar el seu accés a la càtedra, que seria la culminació de la seva trajectòria docent. Entre els anys 2009-17, ja va ocupar el càrrec de degana de la facultat.

A banda de les raons acadèmiques, Elisenda Paluzie també està molt “cremada” com a presidenta de l’ANC. El seu mandat ha coincidit amb la “guerra civil” que ha esclatat en el món independentista entre Junts per Catalunya (PDECat) i ERC, que s’ha aguditzat després de les eleccions municipals del passat 26-M.

En el passat, Elisenda Paluzie havia estat vinculada a l’òrbita de Convergència i, després, d’ERC. Però va acabar molt decebuda de la seva experiència partidista i va buscar refugi en l’ANC, des d’on va impulsar la fallida candidatura de Primàries que encapçalava Jordi Graupera.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie viurà la seva prova de foc en la manifestació de la Diada del pròxim 11 de setembre. Si la convocatòria resulta un fracàs d’assistència, podria trobar el motiu per presentar la dimissió anticipada del càrrec.    

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides