Què cerca i no troba el Barça per a la gira americana?

Josep Maria Bartomeu i Ernesto Valverde
Josep Maria Bartomeu i Ernesto Valverde

Al Barça li costarà anar ben representat a la gira americana d'aquest estiu, ja que la perspectiva de jugar dos partits amistosos contra el mateix equip, el Nàpols, els dies 7 i 10 d'agost a Miami i Michigan, no ha despertat precisament l'interès dels membres de la junta directiva, cap dels quals s'ha ofert voluntari per acompanyar al primer equip.

Les causes són simples, la minigira no és atractiva des del punt de vista turístic, ja que Miami es repeteix com a seu i prèviament, a finals de juliol, el Barça juga al Japó (Tòquio i Kobe), pel que sembla una destinació molt més atractiva per la junta directiva. Les places obligades s'han cobert de sobres per directius que, per descomptat, viatgen amb totes les despeses pagades i en molt bones condicions econòmiques per als seus acompanyants o familiars.

Molt diferent ha estat la resposta a la convocatòria per als EUA. Han transcorregut setmanes sense que ni un sol dels membres de la junta s'hagi allistat voluntàriament. Una altra causa possible d'aquesta deserció es deu al fet que la gira americana s'ha programat amb retard i s'ha afegit a la pretemporada quan ja s'havia tancat la d'Àsia i semblava que l'equip no disputaria aquest estiu la tradicional gira pels EUA, el territori estratègic comercial més rendible per al FC Barcelona i Nike, un dels seus patrocinadors principals.

L'habitual és realitzar un sol tour, però a causa de les necessitats econòmiques el club, aquest estiu s'ha vist obligat a cobrir el pressupost de la pretemporada amb dos amistosos més que, a diferència dels previstos al Japó, si reportaran substanciosos ingressos. Per la raó que Luis Suárez, Leo Messi i altres internacionals -amb vacances- no poden estar en l'expedició rumb a Àsia i, en canvi, sí que podran viatjar a Miami i Michigan els pesos pesants i cracs del primer equip.

El club espera poder reclutar almenys a tres o quatre directius per encapçalar l'expedició i participar en els actes protocol·laris, comercials i de màrqueting previstos. Sembla que des de l'arribada de Rakuten a la junta es mira més cap al sol naixent.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides