Von der Leyen, sobre el cas català: “No és un tema polític, és jurídic”

La presidenta electa de la Comissió Europea admet, però, que no s'ha pogut mirar el cas "en profunditat"
Ursula von der Leyen

La pròxima presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, creu que els escons buits d'Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín al Parlament Europeu no són una qüestió política. "No és una qüestió de sentiment, o una qüestió d'opinió o política, sinó que és en gran manera una qüestió jurídica", ha assegurat l'alemanya a preguntes de La Vanguardia en una entrevista conjunta amb el Süddeutsche Zeitung, Le Monde, The Guardian i La Stampa, del Grup Europa de diaris europeus.

Segons relata La Vanguardia, Von der Leyen ha mostrat "certa incomoditat" en ser preguntada pels tres eurodiputats electes i inicialment ha plantejat si era pertinent una pregunta "tan detallada". "Per ser sincera, no he pogut mirar l'afer en profunditat", ha dit.

Amb tot, davant el recordatori que fins a 10.000 persones es van manifestar a Estrasburg durant la sessió constitutiva del nou parlament, Von der Leyen ha apuntat que no era una qüestió política.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides