Les bases de Podem aposten per un govern en coalició “sense vetos”

El 70% dels que han participat a la consulta opten per "un govern de coalició integral" amb el PSOE
Sánchez amb Iglesias

Les bases d'Unides Podem són partidàries d'integrar-se en un govern de coalició "integral i sense vetos" amb el PSOE. Així ho han manifestat en la consulta que el secretari general de la formació, Pablo Iglesias, va anunciar divendres passat.

La convocatòria d'aquesta consulta no va agradar gens el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que considera que és una manera de trencar les negociacions amb el PSOE de cara a la investidura.

Sánchez i Iglesias negocien des de fa un mes el suport de Podem a la investidura i la formació del nou govern espanyol, que el PSOE vol que sigui "de cooperació", però no de coalició.

Això vol dir sense ministres de Podem o, almenys, sense ministres que siguin figures destacades políticament. Sí que estaria disposat, el PSOE, a admetre persones designades per Podem, però de perfil més tècnic.

D'altra banda, en declaracions a la Sexta, el president en funcions ha vetat directament l'entrada d'Iglesias al Govern, especialment per la posició que manté el líder de la formació morada respecte al conflicte català, i sobretot, al fet que defensi que a Espanya hi ha presos polítics.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides