El Govern de Torra marca distàncies amb el Consell per la República

La consellera Budó assegura que la Generalitat no destinarà "ni un euro" a finançar l'invent de Puigdemont
Meritxell Budó

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dimecres que el Govern no ha destinat ni destinarà "ni un euro" al Consell per la República, l'organisme que lideraCarles Puigdemont des de Bèlgica per defensar el projecte independentista.

Ho ha dit en una compareixença a la comissió d'Afers Institucionals del Parlament, en la qual ha argumentat que aquest consell és una "entitat privada" que es finança amb aportacions de ciutadans, no amb diners públics.

"No consta cap òrgan ni unitat adscrita a la Generalitat que es digui Consell per la República, ni cap expedient. Es finança amb aportacions voluntàries i solidàries de molts catalans que mostren el seu grau de compromís", ha conclòs.

Budó, que segons la web del Consell segueix formant part de la direcció de l'organisme, ha assegurat que tampoc en els pressupostos de la Generalitat del 2020, que l'executiu català es disposa a elaborar. hi haurà cap vincle amb el Consell.

La portaveu s'ha pronunciat així a preguntes del PSC. La diputada Alícia Romero ha reclamat conèixer si el Govern ha dedicat "partides" pressupostàries al Consell o té mecanismes de col·laboració donades les connexions evidents que tenen amb els seus membres.
 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides