Viver Pi-Sunyer advocava pel monopoli de la força

La Guàrdia Civil considera l'expresident del CATN "arquitecte" i "artífex" del full de ruta 'indepe'
Viver Pi-Sunyer, rebent la medalla d'or de la Generalitat
Viver Pi-Sunyer, rebent la medalla d'or de la Generalitat

Carles Viver Pi-Sunyer, exmagistrat del Tribunal Constitucional que va presidir el Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) impulsat pel govern d'Artur Mas, és considerat per la Guàrdia Civil l'"arquitecte" i l'"artífex" del full de ruta independentista, publica El Confidencial citant un extens informe remès per la Guàrdia Civil al Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona.

En el marc d'aquesta causa sobre els preparatius de l'1-O, la Guàrdia Civil ha conclòs, a partir de la documentació trobada al despatx de Viver Pi-Sunyer, que l'expresident del CATN va ser "un dels principals autors intel·lectuals" de l'assessorament jurídic i polític per crear un estat català independent.

Sempre segons El Confidencial, Viver Pi-Sunyer tenia entre els seus objectius prioritaris la seguretat interna de Catalunya un cop proclamada la independència. De fet, els agents es van emportar del seu despatx un informe titulat "La seguretat interna i internacional de Catalunya".

La mateixa informació assegura que en aquest informe es planteja la necessitat de l'"exercici del monopoli públic de la força sobre el territori i la població de Catalunya", ja que, segons adduïa, aquest monopoli "ens allunya de la desobediència institucional immaculadament pacífica". "La desobediència contagiosa és menys tolerable que l'aïllada" i "en general, la desobediència civil, a diferència de la institucional, és menys tolerable", hi assenyalava.

Així mateix, l'informe referit per El Confidencial indica que els cervells del procés contemplaven "un escenari d'enfrontaments" contra el qual aconsellaven reforçar els efectius dels Mossos d'Esquadra. També es plantejava la creació d'un exèrcit i d'uns serveis d'intel·ligència.

Les conclusions de l'informe, a més, atribueixen a Viver Pi-Sunyer la participació en "el disseny, coordinació i implementació de l'estratègia de secessió".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides