Torra exigeix un referèndum a Sánchez per votar la seva investidura

El president català fa un balanç "francament molt negatiu" del govern del PSOE
Quim Torra
Quim Torra

El president català, Quim Torra, ha publicat una carta oberta al president del govern central, Pedro Sánchez, en el qual l'amenaça que si no es convoca un referèndum sobre la independència de Catalunya "no té cap sentit donar-li una vegada més el suport per a renovar la presidència i, per tant, la meva posició és votar no a la seva investidura la setmana vinent".

Torra exigeix al candidat del PSOE a la reelecció que "faci vostè una proposta per a donar la veu al poble de Catalunya", argumentant que "pensant en les futures generacions de catalans i d'espanyols, li proposo un enteniment basat en el respecte escrupolós dels drets humans, civils i socials, inclòs el dret a l'autodeterminació. Perquè aquest és un dels consensos de la societat catalana i s'ha de respectar".

Per a Torra, "algun dia, si es vol oferir una resposta duradora, serà necessari donar la paraula als ciutadans per a fer front a un problema que a l'Europa del segle XXI no correspon resoldre als tribunals ni amb repressió". Per la qual cosa li diu a Sánchez que "li convido a mirar lluny. Que és la millor manera de mirar de prop a la gent que ens ha donat la seva confiança, però també a tota la ciutadania que confia que siguem capaces de resoldre políticament una qüestió política", i que "li convido a pensar en una solució de llarg recorregut i no en un interès a curt termini. La gent ens ho demana. És el nostre deure de governants. Estem obligats a pensar en les pròximes generacions i deixar a un costat les pròximes eleccions".

En aquest context, Torra diu a Sánchez que "pot vostè tenir la temptació de convocar altres eleccions per a acabar de guanyar uns quants vots més. Però, com li deia al principi, arriba un moment en el qual s'ha d'anteposar el sentit d'Estat als interessos de partit".

Pel president català, el temps que porta Sánchez com a president del govern central no ha estat positiu, a l'afirmar que "ha transcorregut un any i el balanç que podem fer no és positiu. Amb sinceritat haig de dir-li que el balanç és francament molt negatiu. Perquè la seva arribada al Govern de l'Estat ha comportat més repressió política".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides