Carmena nega que l’independentisme tingui “presos polítics”

L’exalcaldessa de Madrid contradiu Iglesias, Colau i el processisme, però es mostra contrària a l’aplicació de la presó provisional en aquest cas
Manuela Carmena
Manuela Carmena

Manuela Carmena, alcaldessa de Madrid del 2015 al 2019, exjutgessa i exvocal del Poder Judicial, ha dit a RAC1 que els dirigents del procés que es troben en presó preventiva “no són presos polítics, en absolut”. En concret, ha associat l’estatus de pres politic a “una vulneració dels drets humans” i a l’absència d’Estat, i ha destacat com a factor clau el fet que hi hagi hagut “una actitud” contrària a la Constitució”.

Pel que fa a la situació d'empresonament provisional, ha estat crítica en adduir que ha de ser excepcional, que és “odiosa” i que cal evitarla, i s’ha mostrat contrària a l’aplicació d’aquesta mesura contra els dirigents del procés que es troben en espera de la sentència del Tribunal Suprem.

Carmena, això sí, ha assenyalat que han d’haver conseqüències que poden ser penals quan s’incompleixen normes o es corromp l’ordenament jurídic. D’altra banda, en un acte a Barcelona, l’excalcaldessa de Madrid ha asseyalat que Vox “és una conseqüència, en part” del procés. Segons ella, l’1-O i la pseudoDUI han generat “un nacionalisme espanyol exacerbat”, i han perjudicat Catalunya i tota Espanya.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides