JxCat i ERC es barallen ara per la decisió de convocar o no eleccions

Els postconvergents defensen que la iniciativa és de Torra i, els republicans volen que es consensuï
Quim Torra
Quim Torra

Junts per Catalunya i Esquerra tornen a barallar-se per la decisió de convocar o no eleccions a Catalunya. Mentre uns defensen que només ho ha de decidir Quim Torra, els republicans demanen que s'avaluï dins del Govern.

La mala maror entre els socis de govern torna a aflorar ara per unes hipotètiques eleccions catalanes. Eduard Pujol, de Junts, diu que l'única persona que pot decidir prémer el botó és el president.

La portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha reconegut aquest dilluns que la decisió de convocar noves eleccions correspon al president, però ha afegit que "tothom ha de poder dir allò que pensa" i ha demanat que es pugui "compartir la decisió i debatre-la".

Vilalta ha fet aquestes declaracions després que l'exdiputat d'ERC al Congrés Joan Tardà digués aquest cap de setmana que la decisió de Torra de convocar o no eleccions hauria de tenir "el consentiment" d'ERC. Un comentari que ha fet saltar a la diputada de JxCat al Congrés, Laura Borràs, que li ha recordat a Tardà que només Torra pot decidir quan es convoquen les eleccions.

Una nova picabaralla que arriba després que uns i altres es tiressin els plats pel cap per l'acord a la Diputació de Barcelona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides