Els veïns del Raval s’imposen a Blackstone, i tots contents

Dues setmanes de pols impedeixen que el principal fons voltor desnoni nou famílies
Roda de premsa del SHR
Roda de premsa del SHR

El Sindicat de l'Habitatge del Raval (SHR) ha explicat en una roda de premsa celebrada aquest dilluns, davant de la icònica escultura del gat de Botero, com ha aconseguit impedir el desnonament de nou famílies residents al carrer de l'Hospital, número 99.

La victòria, anunciada aquest cap de setmana, culmina dues setmanes de mobilització veïnal per doblegar la voluntat de Blackstone, el principal fons voltor del món i propietari de l'immoble.

El resultat és que set ocupacions, corresponents a la famílies més vulnerables, quedaran regularitzades amb contractes per sota del preu del mercat -700 euros mensuals per set anys-, mentre que les altres dues famílies, considerades menys vulnerables, es traslladaran a un "allotjament alternatiu", ha explicat l'SHR,

Gràcies a l'acord, així mateix, cap família pagarà com a llogatera més d'un 30% dels seus ingressos i l'Ajuntament de Barcelona assumirà la diferència en cas necessari.

L'SHR ha celebrat aquesta victòria, que coincideix amb les festes del barri, com un "precedent històric en la lluita per l'habitatge" contra una ordre de desallotjament del bloc de pisos l'execució de la qual es preveia per la primera quinzena del juliol. 

“Hem doblegat a Blackstone! Honor i glòria a la Barcelona valenta que ha demostrat que els poderosos poden caure”, han proclamat a Twitter els activistes.

Blackstone també ho celebra
Tot i que els veïns consideren Blackstone el perdedor, el fons voltor s'ha mostrat satisfet, en un comunicat, d'haver assolit un acord amb els veïns i el consistori, ja que afirma que la seva intenció sempre ha estat trobar "una solució per a les persones que ocupen l'immoble de forma il·legal".

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides