“Migrar és un dret. Rescatar un deure”, criden milers de persones a Barcelona

Una manifestació contra la política migratòria europea recorre la ciutat des del consolat italià fins el portal de la Pau
Manifestació contra la política migratòria europea
Manifestació contra la política migratòria europea

“Migrar és un dret. Rescatar un deure” i "l’omissió de socórrer és un delicte” han estat dues dels lemes més cridats a la manifestació que s’ha celebrat aquest vespre a Barcelona, entre el consolat italià i el portal de La Pau, per protestar contra la política migratòria europea. La manifestació, a la qual hi han participat unes dues mil persones, ha estat convocada sota la crida de “Abans presos que còmplices!”, en relació a la detenció de Carola Raquette, capitana del vaixell Sea Watch2, per desembarcar a Lampedusa una quarantena de migrants rescatats al Mediterrani, i a les amenaces que pateixen les organitzacions solidàries que volen actuar a la zona, com la catalana Proactiva Open Arms.

Open Arms ha estat una de les entitats convocants de la protesta, juntament amb moltes d’altres associacions, com Stop Mare Mortum, la Coordinadora Obrim Fronteres, Sos Refugiats, Tanquem els Cies, Casa Nostra Casa Vostra, Oxfam Intermón, Amnistia Internacional o Greenpeace. En el seu decurs s’han llençat crítiques contra el ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, per les seves amenaces a les ONGs que intenten rescatar persones al Mediterrani i també contra el govern de Pedro Sánchez, que ha amenaçat amb sancionar Proactiva Open Arms si ho fa, i, en general, contra la política migratòria europea.

La manifestació ha acabat amb la lectura d’un manifest en el qual s’ha denunciat ‘la criminalització i persecució de les organitzacions que treballen al mar i dels seus membres’. També s’ha reclamat “l’apertura de  vies segures i la possibilitat de migrar de manera regular”. “Exposem que segons la Declaració Universal dels Drets Humans ‘migrar és un dret’ i afegim que, segons les lleis dictades anteriorment ‘socórrer a les embarcacions a la deriva i als seus nàufrags és un deure. L’omissió de socors és un delicte”, ha acabat dient l’activista que ha llegit el Manifest.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides