Podemos pregunta a les bases pel pacte amb el PSOE

Els inscrits poden optar entre el govern de coalició i la cooperació sense tenir ministres
Pablo Iglesias
Pablo Iglesias

Podemos ha presentat la pregunta amb què consultarà a les seves bases sobre la posició dels diputats de la formació en el debat d'investidura del candidat socialista i president del govern en funcions, Pedro Sánchez.

"Com han de votar els diputats i diputades de Podemos en les sessions d'investidura de la XII legislatura", pregunten als seus inscrits, als qui ofereixen dues respostes.

La primera és: "Per fer president Pedro Sánchez és necessari assolir un acord integral de govern de coalició (programàtic i equips), sense vetos, on les forces de la coalició tinguin una representació raonablement proporcional als seus vots?".

I la segona, "Per fer president Pedro Sánchez (sigui mitjançant el vot a favor o l'abstenció), n'hi ha prou amb la proposta del PSOE: un govern dissenyat únicament pel PSOE, col·laboració en nivells administratius subordinats al govern i acord programàtic?".

La consulta, presentada per la portaveu Noelia Vera aquest divendres, dóna la possibilitat a la militància del partit de votar fins al pròxim dijous.

Pel que fa al sobiranisme català, el líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha declarat a Los desayunos de TVE que no aspiren a aconseguir que el govern de Sánchez assumeixi les posicions de Podemos sobre com s'ha d'abordar. De fet, ha indicat que, si comparteixen govern, el president marcaria la línia a seguir sobre l'afer i ells l'assumirien disciplinadament.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari