La Fiscalia no vol que Forn vagi al ple de l’ajuntament de Barcelona

El ministeri fiscal s'oposa a què el regidor de JxCat surti de la presó el pròxim 16 de juliol
Joaquim Forn

La Fiscalia del Tribunal Suprem s'ha mostrat contrari al fet que es doni permís penitenciari per sortir de la presó al regidor de JxCat, Joaquim Forn, perquè pugui assistir al ple municipal de l'ajuntament de Barcelona que se celebrarà el pròxim16 de juliol.

Forn es troba a la presó després de ser jutjat en el cas del procés per la seva activitat mentre era conseller d'Interior de l'executiu de Carles Puigdemont. La petició del regidor de JxCat per demanar el permís per anar al ple ha estat acompanyada d'una carta de l'alcaldessa Ada Colau que fa costat a Forn.

Segons l'escrit del Ministeri Públic "no es pot ni s'ha de permetre el retorn del recurrent a escenaris públics que permetin operar amb els mateixos o similars instruments jurídics que els quals, en el seu dia, van ser utilitzats per combatre l'Estat de Dret i vulnerar la norma constitucional".

Per la fiscalia, la sortida de Forn podria alterar la convivència ciutadana perquè "el sol·licitant està privat de llibertat per actes judicials que van recalcar, com l'acusació del Ministeri Fiscal, la seva participació en el delicte més greu contra l'ordre constitucional, i en aquella condició va accedir als comicis municipals, per la qual cosa la conseqüència natural del seu estat processal no és la d'actuar com qui gaudeix de llibertat, sinó la d'assumir les conseqüències de la mesura cautelar que limita el dret a la llibertat personal".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides