El TSJC anul·la l’impost català de les begudes ensucrades

L'alt tribunal entén que l'administració no va consultar ni informar públicament del nou impost
Begudes ensucrades

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de Catalunya tomba l'impost català de les begudes ensucrades. L'alt tribunal ha admès a tràmit el recurs de diverses associacions de distribució, comerç i alimentació.

Entén que l'administració no va consultar ni informar públicament del nou impost, que va entrar en vigor el maig del 2017, i que buscava desincentivar el consum de begudes ensucrades, seguint les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut.

En concret, la secció segona de la sala contenciosa administrativa del TSJ considera que l'administració catalana ha prescindit dels tràmits essencials de consulta, audiència i informació públiques a l'hora d'aprovar aquest decret. La sentència també obliga l'administració a pagar els costos del procés judicial.

El Departament d'Economia estudia si recorre la sentència del TSJ que anul·la l'impost. La taxa encareix les begudes ensucrades, com a màxim, 25 cèntims els 2 litres. I grava, per exemple, els sucs de fruites, te, cafè, begudes energètiques, batuts, i aigües amb sabors, entre d'altres.

Entre gener i març del 2019 l'impost sobre les begudes ensucrades envasades va recaptar 8,4 milions d'euros. Durant tot el 2018, va recaptar 41,9 milions d'euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides