L’església barcelonina de Santa Anna, refugi de joves immigrants

Voluntaris els ajuden i denuncien l'abandonament dels joves per part de l'Administració
Joves immigrants acampats a Santa Anna

Des de fa uns quants mesos joves immigrants acampen i passen la nit al costat de la parròquia de Santa Anna, al barri Gòtic de Barcelona, esperant el matí per poder esmorzar al temple. Els voluntaris de l'hospital de campanya instal·lats a l'església els atenen.

Segons un dels responsables, Xavier Morlans, durant el dia els abasteixen d'aigua i un educador de carrer els distreu una estona. No són sempre el mateix grup, sinó que es van rellevant constantment; n'hi ha pocs de fixos i això dificulta que es creïn vincles.

Morlans apel·la a la responsabilitat de les administracions davant d'una "situació d'emergència". Alerta també que la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) està "desbordada" i que hi ha diversos nois dormint al ras als districtes de l'Eixample i de Ciutat Vella.

Explica que el grup que ajuda l'hospital de campanya al carrer —a l'interior de la parròquia els menors, sols, no hi poden accedir— és, a vegades, conflictiu. Relata que es barallen entre ells i que més d'una vegada han acudit als Mossos d'Esquadra, amb qui estan en contacte permanent.

El capellà de Santa Anna, Peio Sánchez, també reclama l'atenció de les administracions. Sánchez subratlla que el país s'enfronta a una "emergència" davant la qual només cal reformular el sistema per frenar el nombre de menors que acaben al carrer robant i sense futur.

En el que portem del 2019 han arribat a Catalunya 1.129 nens i adolescents que emigren sols elevant a un total de 4.203 dels migrants tutelats per la DGAIA.

(Visited 118 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari