President Torra: Volem votar!

La Generalitat fot pena. Sense pressupostos des de l’any 2017; el govern de coalició, més dividit que mai per les punyalades a traïció que es donen Junts per Catalunya (JxCat) i Esquerra (ERC); el Parlament, segrestat i paralitzat; les finances, intervingudes pel govern central perquè no se’n refia de la lleialtat institucional del govern català; el president Quim Torra, assegurant que “ho tornarem a fer” (l’1-O) i donant arguments al Tribunal Suprem perquè imposi severes penes als líders independentistes empresonats; una cort d’assessors i endollats, cobrant cada mes uns salaris immorals i indecents; una munió d’alts càrrecs que exerceixen la seva funció amb el mandat caducat, com és el cas del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, o del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA)…

Aquesta legislatura, encetada amb les eleccions del 21-D del 2017, després dels traumàtics episodis d’aquella tardor i sota la bóta de l’article 155, està absolutament ferida de mort i exhaurida. A més, la guanyadora d’aquells comicis, Inés Arrimadas, ha dimitit vergonyosament de les seves responsabilitats i ha marxat a Madrid, per fer costat a Albert Rivera.

Amb un president zombi, que es desentén de governar el país i es dedica a fer d’activista del processisme, el prestigi de la nostra institució d’autogovern ha caigut en el punt més baix des del retorn del president Josep Tarradellas, fa més de 40 anys. A Catalunya s’acumulen les urgències i la incomprensible actitud del president Quim Torra, que no té cap mena de carisma ni capacitat de lideratge, agreuja el cada cop més difícil dia a dia dels 7,5 milions de catalans.

Si, de debò, estima el país i la seva història amb passió -com ell mateix assegura-, Quim Torra hauria de prendre consciència del patètic paper que juga i convocar eleccions, abans que la situació no es desbordi i s’hi vegi forçat per la ruptura de la coalició JxCat i ERC. La sentència de l’1-O ja està descomptada i és absurd esperar que es pronunciï el Tribunal Suprem per cridar els ciutadans a les urnes.

Els líders independentistes només sortiran de la presó per dos camins: per la via de l’indult o per la modificació del Codi Penal. Totes dues opcions requereixen molta capacitat negociadora i cintura política, habilitats que no té Quim Torra, que actua com a president vicari del resident a Waterloo, enderiat en el seu combat quixotesc contra Espanya i que té com a divisa “com pitjor, millor”.

President Torra: Això va de democracia. President Torra: Dissolgui el Parlament i convoqui eleccions. Avui, millor que demà. President Torra: Posi les urnes. President Torra: Volem votar!

(Visited 54 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari