El nou delegat de la Generalitat a Madrid és Gorka Knörr

El polític nacionalista basc, cinquè a la llista europea de JxCat, ocupa el càrrec que va deixar vacant Mascarell
Gorka Knörr
Gorka Knörr

L’exvicepresident del Parlament basc Gorka Knörr serà el delegat de la Generalitat a Madrid, ha avançat Catalunya Ràdio aquest dimarts. Knorr, que va néixer a Tarragona i va ocupar el cinquè lloc de la llista presentada per Junts per Catalunya a les darreres eleccions europees, assumirà el càrrec que va deixar vacant Ferran Mascarell en presentar-se a les eleccions municipals.

Knörr, que també va ser eurodiputat d’Eusko Alkartasuna del 1999 al 2001 i secretari de la mateixa formació del 1999 al 2003, va dirigir l’Institut Català de les Empreses Culturales, una institució del departament de Cultura de la Generalitat, del juny del 2012 al gener del 2013.

El 2008, el Tribunal Suprem va condemnar-lo, juntament amb Juan María Atutxa y Kontxi Bilbao, a dos anys d’inhabilitació per no haver dissolt el grup parlamentari de Sozialista Abertzaleak després que Batasuna fos il·legalitzat com a partit polític. Finalment, però, Knörr va ser absolt el 2017 pel Tribunal Europeu de Drets Humans, que va considerar que s’havia vulnerat el seu dret a ser escoltat en el procediment.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari