El campus de la UPC a Igualada va ser investigat per factures dubtoses

L'Ajuntament, disposat a "esclarir" si hi va haver irregularitats

El Consorci de l'Escola Tècnica d'Igualada (CETI), dissolt l'any passat i que estava format per la UPC, l'Ajuntament d'Igualada i la Generalitat, va ser investigat per unes 300 factures a nom de diversos dirigents i professors amb posicions de responsabilitat del campus universitari d'Igualada que ascendien en total a uns 370.000 euros, segons ha publicat aquest dilluns el diari Ara.

Eren factures mensuals emeses entre els anys 2012 i 2015 per valor d'entre 700 i 2.500 euros, la majoria de les quals justificades tan sols amb el concepte genèric de "col·laboració tècnica" i guardades amb noms com "extra juny".

Segons la documentació, les dues persones que haurien rebut més diners de manera poc justificada eren el director del consorci i professor de la UPC, Lluís Ollé (67.000 euros), i la directora de l'Escola d'Enginyeria d'Igualada i llavors regidora d'Ensenyament i Universitats de l'Ajuntament, Anna Bacardit (71.000 euros).

Una denúncia anònima va posar la UPC sobre la pista i va fer que la Secretaria d'Universitats de la Generalitat obrís una investigació, que va concloure que no hi havia irregularitats. La UPC va fer la seva pròpia investigació i va suspendre un mes de sou i feina el director del CETI, Lluís Ollé, argumentant que hi havia una incompatibilitat entre la seva feina al campus i el fet de ser accionista d'una empresa amb contractes amb la universitat. D'entre les factures, n'hi ha 17 que van a nom del fill d'Ollé.

Les conclusions de la investigació es van anunciar als professors i a les administracions que formaven part del CETI (Generalitat, UPC i Ajuntament d'Igualada, on la regidora d'Universitats ja era l'actual consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón), sense que se'n derivés cap més actuació.

L'Ajuntament d'Igualada, que presideix Marc Castells (JxCat) ha respost aquestes informacions amb un comunicat on reconeix que "va conèixer aquesta situació quan es va investigar" i remarca que "aquesta investigació interna que va fer la UPC va concloure, en el seu moment, que tot era correcte i no s'havia produït cap pràctica il·legal o inadequada". En cas que es constatessin males pràctiques en la gestió del consorci, l'Ajuntament assegura que "seria el primer interessat a aclarir-ho i a demanar explicacions".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari