ERC ofereix a JxCat la presidència de la Diputació si trenca amb el PSC

Els junters alerten que la unitat indepe ha tocat fons
Quim Torra i Pere Aragonès
Quim Torra i Pere Aragonès

Esquerra Republicana ofereix a Junts per Catalunya la presidència de la Diputació de Barcelona si es desdiuen de l'acord que van tancar amb el PSC. Els republicans demanen als seus socis independentistes que s'ho repensin, i que aquest dijous no facin realitat el pacte amb els socialistes que faria presidenta l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín.

ERC també ha acusat JxCat de "no moure un dit" per aconseguir el suport dels comuns a la Diputació de Barcelona i els retreu que no assistissin a la reunió a tres bandes convocada divendres passat.

Eduard Pujol, de Junts per Catalunya, ha replicat que la proposta d'ERC de cedir-los la presidència de la Diputació de Barcelona a canvi de trencar el pacte amb el PSC no anirà enlloc sense el suport dels comuns.

Aquest dilluns s'han reunit al Parlament i han insistit a reclamar als republicans que, si volen evitar pactes amb el PSC, trenquin els que han tancat a alguns municipis com ara Sant Cugat del Vallès, Figueres i Tàrrega per fer fora JxCat del govern

JxCat avisa que la unitat independentista ha tocat fons després del pacte amb el PSC a la Diputació de Barcelona. L'espai de Carles Puigdemont demana a Esquerra que s'afanyi a recollir el guant i accepti la proposta de revertir tots els pactes amb els socialistes que s'han fet al territori si vol presidir la Diputació.

Elsa Artadi ha reconegut que no hi ha unitat estratègica dins de l'independentisme, i ha tornat a reclamar als republicans que facin marxa enrere en els pactes amb el PSC en els 27 municipis on els han desbancat tot i que hi havien quedat primers.

L'ANC demana als dos partits independentistes que descartin qualsevol entesa amb els socialistes sigui a la Diputació de Barcelona o al Govern Espanyol. L'entitat diu que encara hi ha temps per revertir-ho i els recorda que l'objectiu ha de ser la independència.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari