Iceta afirma que “a la Diputació no es farà la independència”

Trontolla el pacte entre el PSC i JxCat per presidir l'ens provincial de Barcelona
Miquel Iceta a TV3
Miquel Iceta a TV3

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que "a la Diputació no es farà la independència", per justificar l'acord al qual han arribat els socialistes amb JxCat per presidir l'ens provincial de Barcelona.

Miquel Iceta ha fet aquestes declaracions quan trontolla aquest pacte després que diferents dirigents de JxCat s'han mostrat favorables de trencar l'acord amb els socialistes si ERC es replanteja els pactes als quals han arribat els republicans i el PSC en l'àmbit municipal i que han deixat JxCat sense algunes alcaldies emblemàtiques com Sant Cugat del Vallès o Figueres.

Iceta ha afegit, en declaracions a TV3, que els socialistes "no podem donar suport" els qui defensen la independència de Catalunya "i que en el cas de l'ajuntament de Barcelona es volia posar la ciutat al servei d'un projecte independentista".

En aquest context, Iceta ha afirmat que seria "poc respectuós" que JxCat trenqués el pacte que té amb el PSC per a governar la Diputació de Barcelona. Així, el líder dels socialistes catalans ha afirmat que "esperem que es compleixi l'acord. Creiem que és normal que el PSC presideixi la Diputació de Barcelona perquè ha estat el partit més votat i, a més, ERC ja té les altres tres".

Es dona la circumstància que tal com avança El País, els partits que han obtingut representació en les darreres eleccions a l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació i l'Àrea Metropolitana de Barcelona s'estan barallant per una bossa de càrrec eventuals que sumen 225 llocs de treball de lliure adjudicació amb uns sous que pugen 12,5 milions d'euros.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari