Iniciativa, a la vora de la dissolució

El deute bancari i la disminució de la representació institucional poden forçar un concurs de creditors
Marta Ribas i David Cid, coordinadors d'ICV

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) sospesa entrar en concurs de creditors, pas previ a la seva dissolució. El partit creat l'any 1987 i que lideren en aquest moment David Cid, Marta Ribas i Ernest Urtasun té greus dificultats per fer front a pagament de les despeses i el deute que acumula.

Tot i que encara no ha pres una decisió formal, ICV ha explicat a la seva militància la crisi econòmica que travessa, que obligarà a prendre mesures.

Dues circumstàncies han estat determinants per a les dificultats financeres de la formació: un deute bancari que l'any 2017 era de 10,2 milions d'euros i, en paral·lel, una disminució dels ingressos per representació obtinguts.

La direcció assegura que a hores d'ara el deute és de 9 milions d'euros i que, de moment, la formació està al corrent de pagament tant de nòmines com a les entitats financeres.

La situació d'emergència de la caixa d'ICV coincideix amb una crisi de Catalunya en Comú -partit del qual en formen part i en el qual s'integraria la seva militància en cas de dissolució- arran dels resultats adversos a les eleccions espanyoles i municipals, tot i haver aconseguit conservar l'alcaldia de Barcelona.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari