Torra va dir al TSJC que va desobeir perquè “em dec a un mandat superior de la ciutadania”

El president de la Generalitat va adduir que la JEC "no era una autoritat superior a mi"
Quim Torra

"Si, vaig desobeir perquè jo em dec a un mandat superior de la ciutadania de defensa dels drets humans", va declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el president de la Generalitat, Quim Torra, com a investigat per la presumpta comissió d'un delicte de desobediència per haver mantingut símbols com els llaços grocs en edificis públics en període electoral.

L'àudio de la declaració, emès aquest dijous per TV3 i corresponent al passat 15 de maig, revela que el president, preguntat per la Fiscalia Superior de Catalunya sobre si va atendre l'ordre de retirar els llaços, remesa per la Junta Electoral Central (JEC), va respondre que no "perquè vaig considerar que aquesta era una ordre manifestament il·legal dictada per un òrgan que no era competent en absolut, no era una autoritat superior a mi". Així mateix, Torra es va declarar "responsable" de totes les decisions sobre les pancartes que es van penjar aleshores.

La causa es va iniciar arran de la querella presentada per la Fiscalia, que considera que el president de la Generalitat va desatendre de manera "conscient i deliberada" el mandat de l'autoritat electoral espanyola.

La setmana passada, el TSJC va tancar la instrucció i va processar Torra, que queda a un pas d'anar a judici per aquest afer de presumpta desobediència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari