Buch ha de donar la cara al Parlament per la guàrdia pretoriana de Torra

Cs, PSC i PP denuncien que s'està usant l'Àrea de Seguretat Institucional per protegir Puigdemont

Ciutadans, PSC i PP han forçat que el conseller d'Interior, Miquel Buch, hagi de comparèixer al Parlament per donar explicacions sobre l'activitat de la recentment creada Àrea de Seguretat Institucional (ASI) dels Mossos d'Esquadra.

Aquest grup de la policia catalana s'encarrega de la protecció del president, expresidents i conselleria de la Presidència de la Generalitat i no està sota el control dels comandaments policials dels Mossos.

La comissió d'Interior de la cambra catalana ha aprovat les peticions de compareixença de Buch presentades per Ciutadans, socialistes i populars, després de denunciar que l'ASI té un biaix "polític", unes acusacions que neguen des de l'executiu de Quim Torra, segons avança El Mundo.

Es dona la circumstància que aquest mateix diari va denunciar que dimarts passat un caporal del cos dels Mossos i cap de grup de l'escorta personal de Torra, es trobava a Alemanya al costat de Carles Puigdemont. El diputat del PSC, Carles Castillo, afirma que aquest fet deixa clar que s'està fent "una il·legalitat" i es posa en evidència la "realitat per a la qual serveix l'AIS".

Des del cos de la policia catalana no desmenteixen aquesta informació, però admeten que no poden valorar l'ús dels dies lliures que facin els agents. Aquesta és la clau de volta del tema, ja que els membres de l'AIS tenen una setmana de guàrdia sense feina concreta que es podria usar per a la protecció de Puigdemont de manera extraoficial.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari