El pacte entre JxCat i PSC al Consell de l’Anoia enfureix ERC

Els republicans culpen l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, de ser la "mà negra" que hi ha darrere l'acord
Consell Comarcal de l'Anoia

El pacte de Junts per Catalunya amb el PSC al Consell Comarcal de l'Anoia, que aparta de la presidència Esquerra Republicana, partit guanyador de les eleccions municipals a la comarca, ha crispat els ànims dels republicans.

Es mostren "decebuts" pel cop baix dels seus socis al Consell durant dotze anys. El portaveu republicà, Jordi Badia, acusa JxCat d'actuar "amb l'única raó de mantenir el poder a qualsevol preu". "Som víctimes dels resultats de les eleccions perquè si no haguéssim guanyat, ells ens haurien vingut a buscar i els hi hauríem donat suport", ha assegurat.

Badia ha acusat l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, d'estar darrere del pacte i ser "la mà negra" de l'acord "per despit", ja que ha perdut el seu càrrec de diputat a favor d'un d'ERC. Els republicans consideren que l'acord no representa la comarca però, malgrat tot, asseguren que no actuaran "des de la rancúnia". "Continuem amb la mà estesa", han insistit.

Pel portaveu d'ERC al Consell Comarcal, ni el vot republicà a la investidura de la Pobla de Claramunt –que va suposar la pèrdua de l'alcaldia de JxCat- ni tampoc la visió divergent sobre el polígon d'Òdena expliquen la posició de JxCat al Consell anoienc.

Badia considera que el pacte entre JxCat i el PSC no representa la comarca. "A l'Anoia hi ha 17 municipis governats per ERC, 11 pel PDeCAT i només 1 pels socialistes", ha recordat.

Gràcies a aquest acord, l'actual president del Consell, l'alcalde de Masquefa, Xavier Boquete (JxCat), mantindrà la presidència tres anys més, i serà substituït en el darrer any de mandat per l'exalcalde de la Pobla de Claramunt, Santi Broch (JxCat).

D'altra banda, i abans que es tanqués l'acord, l'ANC de l'Anoia va advertir que hi hauria mobilitzacions si JxCat acabava pactant amb els socialistes, com així ha estat.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari