El Constitucional avala l’aplicació del 155 a Catalunya

Desestima els recursos de Podem i del Parlament de Catalunya contra la dissolució del Parlament
L'expresident del govern central Mariano Rajoy

L'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya, promoguda pel govern espanyol de Mariano Rajoy i aprovada pel Senat el 27 d'octubre del 2017, ha rebut l'aval del ple del Tribunal Constitucional (TC).

Per unanimitat, els magistrats del TC han desestimat gairebé totalment els recursos presentats per diputats de Podem i pel Parlament de Catalunya contra l'acord del ple del Senat que donava llum verda a l'aplicació de l'article 155, amb què el govern de Rajoy va suspendre l'autonomia catalana i va destituir l'executiu que encapçalava Carles Puigdemont.

Els recursos qüestionaven l'abast de la suspensió de l'autonomia, en particular la dissolució del Parlament de Catalunya, que Podem i la cambra mateixa consideraven inconstitucional, però per al TC, segons avança La Vanguardia, la dissolució va ser constitucional i està justificada pel paper clau que va tenir la cambra en el procés sobiranista, en concret en els plens d'aprovació de les lleis de desconnexió.

El TC només ha acceptat la impugnació d'un punt secundari, que privava d'efectes a la publicació oficial de disposicions normatives o actes que no comptessin amb el vistiplau del govern espanyol o que contradiguessin el que el mateix executiu disposava.

El text de la sentència es publicarà durant els pròxims dies. Aquest dimarts, el TC s'ha limitat a informar de l'acord que avala el 155.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari