Catalunya entra en alerta per alta contaminació per partícules

Es recomana l’ús del transport públic, tot i que no hi ha restriccions pels vehicles privats
Contaminació a Barcelona

El govern català ha declarat aquest dilluns episodi per alta contaminació per partícules PM 10 a tot Catalunya. La conselleria de Territori i Sostenibilitat també manté actiu l’avís preventiu per NO2 en els 40 municipis de protecció especials (ZPE) de l’ambient atmosfèric.

En un comunicat, la Generalitat diu que farà un seguiment de l’evolució dels nivells i informarà cada dia del seu estat fins que s’acabi l’episodi de partícules i l’avís preventiu per NO2.

La decisió s’ha pres per part de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic a partir de les dades registrades per la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica des del 24 de juny, així com la previsió dels models de dispersió de contaminants dels quals disposa la conselleria, segons informa Europa Press.

Tot i l’alerta de la situació de contaminació, aquesta no comporta restriccions de trànsit. En aquesta alerta es recomana, però, als ciutadans fer els trajectes a peu o en bicicleta i utilitzar el transport públic, així com reduir els desplaçaments amb vehicle privat.

(Visited 390 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari