Esquerra critica la gestió de Buch

L'incendi de la Ribera d'Ebre alerta als republicans sobre uns mitjans "manifestament insuficients"
Miquel Buch

La gestió del devastador incendi de la Ribera d'Ebre ha provocat ficcions entre els socis del Govern. El president de la sectorial de Seguretat, Emergències i Protecció civil d'ERC, Ricard Ruiz, ha estat qui ha elevat la veu en contra de les solucions aplicades per la conselleria de Miquel Buch (JxCat) respecte a la situació del servei d'emergències de Catalunya.

Amb motiu de l'incendi de Tarragona, segons publica la Vanguardia, Ruiz considera que aquest sinistre ha evidenciat que "el nostre sistema de seguretat i emergències no suportarà afrontar un segon incendi forestal simultani de grans proporcions".

Per al dirigent republicà, tot plegat posa el focus en la situació heretada de la crisi, conseqüència del decret de 2014, de jornada i horari del cos de Bombers, que els obliga a treballar 102 hores més a l'any, però també carrega contra l'acord tancat aquest any entre la conselleria i el cos, que "es queda curt" tot i que suposa un increment d'efectius. En general, Ruiz creu que "no s'ha tingut previsió i la situació que vivim és la conseqüència".

En una entrevista a TV3, Buch va reconèixer que els efectius de Bombers de la Generalitat i els seus mitjans materials no són els suficients per a Catalunya com a conseqüència de la crisi.

Però des d'ERC han volgut deixar clar que "no tot és culpa del 155, que també", sinó que "no s'ha tingut previsió", i que l'evident manca de recursos humans en el Sistema d'Emergències contrasta amb el fet que "l'organigrama directiu d'Interior no para d'engreixar".

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari