Estabilitzat el foc de la Ribera d’Ebre

Ha estat un dels pitjors incendis dels últims anys a Catalunya i ha cremat més de 6.000 hectàrees
Incendi de la Ribera d'Ebre

L'incendi de la Ribera d'Ebre, que ha cremat durant quatre dies i ha deixat més de 6.000 hectàrees cremades, està pràcticament controlat.

Un dels pitjors incendis dels últims anys a Catalunya va donar treva ben entrada la nit de dissabte, pels volts de les onze. Durant tot el dissabte, les tasques dels Bombers es van centrar sobretot a la part nord del flanc dret, a prop de Bovera. Allà va ser on el foc va patir alguna revifada i on va ser més complicat estabilitzar la situació.

Una vegada tot sota control, durant la nit, hi ha hagut diverses dotacions remullant la zona i vigilant perquè no s'hi produeixin fumeroles i petits focus de calor que puguin provocar algun problema.

El cap d'intervenció dels Bombers, Antonio Ramos, explica que han aconseguit estabilitzar-lo després d'unes hores llargues atacant tota aquesta part que quedava per controlar.

Malgrat que les condicions meteorològiques van tornar a ser extremes durant la jornada de dissabte, que les temperatures van tornar a superar els 40 graus, que es va tornar a aixecar vent i que van tenir algunes revifades, els cossos d'emergències han aconseguit aquesta nit posar la situació sota control.

Aquest diumenge, el president Quim Torra es reunirà amb els alcaldes de la zona afectada per les flames. Serà una conversa en què de ben segur que sortirà el debat de demanar o no al govern espanyol la declaració de zona catastròfica.

Mentrestant, els propietaris de tres dels masos que van ser desallotjats ja han pogut passar la nit a casa seva. Són els de la zona propera a la C-12, que ja està reoberta al trànsit. Protecció Civil preveu que la resta puguin anar tornant durant el dia d'avui.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari