La fi dels abocaments al Cogulló

Iberpotash deixa de dipositar residus a la muntanya de sal de Sallent, tal com va dictar la justícia

La sentència deixava clar que el 30 de juny de 2019 l'empresa Iberpotash ja no hauria d'abocar residus salins al runam del Cogulló, però el cert és que ja fa dies que no ho fa. Fins i tot, avui dissabte, s'ha convocat un acte públic per a escenificar la finalització dels abocaments.

Quan es va conèixer la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, l'empresa va demanar una pròrroga d'un any, que acaba aquest diumenge.

Encara que no s'aboqui, la mina de potassa de Sallent continuarà treballant durant els pròxims dos anys, tot i que amb un descens gradual de l'activitat, fins a desaparèixer quan el segon semestre d'aquest any estigui acabada la rampa que s'està construint, a la mina de potassa de Cabanasses, a Súria.

Ara començarà la tasca de la restauració d'una muntanya de residus que sempre ha estat polèmica. Actualment, el runam salí de Sallent té 48 milions de tones de sal. En els darrers dos anys de pròrroga, segons dades d'Iberpotash, s'hi ha abocat 1,5 milions de tones i, per tornar als paràmetres del 2008, que és el que ordena la sentència, caldria retirar entre 13 i 14 milions de tones, segons càlculs del Govern.

ICL Iberia (Iberpotash) es compromet a retirar tot el runam del Cogulló, és a dir, els 48 milions de tones de sal en els pròxims 50 anys.

L'acte de tancament del dipòsit Salí comptarà amb la presència, en altres, del secretari general de CCOO, Javier Pacheco.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari