Javier Lambán situa a Aragó com a gran pol logístic d’Espanya

SIL 2019
SIL 2019

El SIL 2019, la Fira Líder de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain del Sud d’Europa ha comptat en la present edició amb Aragó com a Comunitat Autònoma Convidada. És per això que aquest 27 de juny, el president d’Aragó, Javier Lambán, acompanyat per la consellera d’Economia, Indústria i Ocupació d’Aragó, Marta Gastón, han realitzat un acte de presentació d’Aragó Plataforma Logística (APL) dins de la Fira. APL és la iniciativa que aglutina sota una mateixa marca tots els actius immobiliaris aragonesos des del punt de vista de les infraestructures, el sòl logístic de primer nivell en les seves tres províncies Saragossa (Plaza), Osca (Plhus i Fraga) i Terol (Platea), l’aposta per la formació amb centres referents en l’àmbit internacional i liderats pel Massachusetts Institut Techology (MIT) i la pròpia Universitat de Saragossa, l’embranzida de la innovació per mitjà dels instituts públics i privats i la col·laboració de les empreses logístiques implantades a Aragó. L’èxit de la iniciativa, impulsada pel Govern d’Aragó, s’ha materialitzat amb la venda de més de 900.000 metres quadrats en les plataformes públiques en els últims quatre anys, la qual cosa ha motivat els nous plans d’ampliació de la Plataforma Logística de Saragossa i Fraga, i que l’ha convertit en un referent nacional i l’ha fet valedora de convertir-se en la Comunitat convidada

“El SIL 2019, després de 21 edicions, és el major esdeveniment internacional del sector que s’hagi celebrat mai al nostre país i per a Aragó està suposant una oportunitat única per a mostrar al món tot el nostre potencial logístic, tant públic com privat” ha assegurat Javier Lambán. El president d’Aragó ha explicat que “estem complint amb escreix el nostre principal objectiu en el SIL que és el de promocionar a la nostra comunitat, donar a conèixer les possibilitats que oferim i captar a nous inversors i empreses que s’estableixin i creixin dins del territori, tant a curt com a mitjà i llarg termini”.

Per part seva, la consellera d’Economia, Indústria i Ocupació d’Aragó, Marta Gastón, ha volgut destacar que “el sector de la logística és importantíssim per a l’economia aragonesa ja que representa el 4,7% del nostre PIB i genera més de 24.000 ocupacions”. En relació a la participació de la comunitat en el SIL 2019, la consellera aragonesa ha afegit que “és una oportunitat immensa perquè totes les nostres empreses puguin donar-se a conèixer, relacionar-se comercialment i formar part de la Comunitat APL. Pretenem continuar posicionant-nos com el referent logístic que som i continuar guanyant competitivitat a través de tots aquests recursos i qualitats que tenim”.

Finalment, el delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona i president del SIL, Pere Navarro, ha afirmat que “hem triat a Aragó com a Comunitat convidada d’honor al SIL 2019 perquè -més enllà de l’estratègica ubicació que manté respecte al centre de distribució espanyol ja que té el 60% del PIB espanyol en un radi de 300 quilòmetres- ha sabut explotar tots els seus potencials amb una estratègia d’èxit i de col·laboració públic-privada que integra a tots els agents implicats en el sector, públics i privats”.

Cal destacar que les comunitats de Catalunya, Murcia, Andalusia, Euskadi, València i Extremadura també han aprofitant la seva participació en la Fira Líder de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain del Sud d’Europa per a presentar la seva oferta logística. El passat 27 de juny va tenir lloc dins del Congrés del SIL la Sessió de Consellers Autonòmics que va tractar el tema dels corredors de transport europeus com una oportunitat per a la logística espanyola.

INTRADE SUMMIT BCN

Dins de l’InTrade Summit BCN, el Congrés d’ALACAT ha tractat el tema de l’impacte que tindrà la revolució 4.0 en el sector del transport marítim i ha comptat amb la participació destacada de la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, el president del Port de Barranquilla, René F. Puche, i el Director Comercial i Logístic de DP World, Héctor Tamburini.

El Congrés Internacional d’Operadors Econòmics Autoritzats (OEA) ha debatut sobre els aspectes clau de seguretat en els processos de transport i en les entregues. Un aspecte, el de la seguretat, que implica a tots els integrants de la cadena logística, des dels importadors i exportadors fins als agents de duanes, navilieres, transportistes, transitaris, operadors de terminals i institucions actuants.

Per part seva, el MedaLogistics Summit ha celebrat la 12a edició de la Cimera Mediterrània de Ports que ha centrat la seva atenció en les grans oportunitats per a la inversió que ofereixen el desenvolupament de les terminals de contenidors dels ports i infraestructures portuàries en general, tant per al sector públic com privat. Per a això, s’ha analitzat la situació d’alguns mercats emergents d’Àfrica, Orient Mitjà i el Mediterrani referent a les terminals de contenidors i s’han compartit casos de bones pràctiques sobre desenvolupament d’inversions portuàries en una regió amb més de 450 ports i terminals, que es constitueix a més com a segona destinació turística mundial de creuers.

LA SOSTENIBILITAT, PROTAGONISTA EN EL CONGRÉS DEL SIL

El Congrés del SIL ha dedicat bona part de les sessions del 27 de juny a abordar el tema de la sostenibilitat, un dels grans reptes que afronta el sector, especialment el del transport de mercaderies que genera grans emissions de diòxid de carboni. En aquest sentit, els assistents al Congrés han conegut de primera ma casos d’èxit en matèria de sostenibilitat d’empreses com a Cellers Torres, Carburos Metálicos, Celsa Group, Boehringer Ingelheim o Calidad Pascual, entre altres. També cal destacar la celebració de la sessió dedicada a la logística del sector de l’automòbil organitzada per ANFAC.

EDELIVERY BARCELONA

El Congrés d’eDelivery Barcelona s’ha centrat en les noves formes d’entrega: directe al consumidor, consumidor a un altre, botigues com ‘fulfillment’, lliurament ‘crowd-*sourced’, click and collect, punts d’accés i lockers… A Espanya prop de 2 de cada 10 entregues són fallides, fonamentalment perquè el destinatari no es troba en el seu domicili d’aquí la importància d’oferir formes de lliurament alternatives. Empreses com Tendam, Condis, Worten, Colvin, Amazon, Telepizza, Caprabo o Kraving Kitchens, entre altres, han explicat els seus casos d’èxit en aquest sentit.

Durant la nit del passat 27 de juny es va celebrar “La Nit de la Logística” el gran sopar de gala del sector que ha estat presidida per SM El Rei d’Espanya, Don Felipe VI, i que s'ha celebrat en el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Durant “La Nit de la Logística” s'han lliurat els Premis SIL 2019, encaminats a premiar aquelles empreses que han destacat per la seva eficiència Logística i innovació tecnològica, per la digitalització de la Cadena de Subministrament, la sostenibilitat logística o per la seva contribució a l’economia circular.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.