Buch tracta l’ajuda de l’Exèrcit en l’incendi com la d’un “país veí”

El conseller de l'Interior diu que ells també ho farien
Miquel Buch
Miquel Buch

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha dit que l'ajuda rebuda per part de la Unitat Militar d'Emergències, amb seu a Saragossa, així com la del Ministeri d'Agricultura, és una ajuda que Catalunya també oferiria a un veí: "Igual com faríem exactament nosaltres, per descomptat".

"Quan un país té un foc i s'expandeix, ens ajudem mútuament amb els veïns. Si estiguéssim a l'Empordà, ho faria França, però ara estem al costat de l'Estat espanyol", ha sentenciat en declaracions des de Vinebre (Tarragona), prop de l'incendi que crema des de dimecres a la comarca Ribera d'Ebre.

Aquesta és la primera vegada des de fa cinc anys que aquesta unitat militar actua a Catalunya. L'última vegada va ser l'octubre del 2014 per a l'extracció d'aigua dels túnels de l'AVE a Girona, inundats per un episodi excepcional de pluges.

La Delegació del Govern a Catalunya ha informat la nit d'aquest dimecres que l'UME, pertanyent a les Forces Armades, acudia a la crida i se sumava a les tasques d'extinció del foc a petició del Govern presidit per Quim Torra.

S'han desplaçat a Catalunya des de Saragossa 120 efectius de l'UME i 110 ho fan en el dia d'avui des de València. En total, hi haurà 12 autobombes, quatre camions i màquines de moviments de terra per a col·laborar en les tasques d'extinció. També treballen quatre mitjans aeris del Ministeri d'Agricultura: un amfibi, dos avions de càrrega en terra i un de comunicació.

(Visited 88 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari