Els presos de JxCat volen l’abstenció en la investidura de Pedro Sánchez

Rull, Turull i Sànchez fan pública una carta a favor de facilitar que el líder del PSOE sigui escollit
Rull, Sànchez i Turull
Rull, Sànchez i Turull

Els presos de Junts per Catalunya han traslladat una missiva amb arguments a favor de l'abstenció a la investidura del socialista Pedro Sánchez. Els promotors han estat Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez, diputats suspesos al Congrés i a l'espera de la sentència del Tribunal Suprem.

La carta, adreçada a l'òrgan de govern de JxCat, defensa tenir en compte l'abstenció a Sánchez davant l'enrocament al Congrés.

Segons dirigents que els han visitat en les últimes setmanes, els presos de la formació són "més favorables" a no posar traves al líder del PSOE que no pas altres membres de la formació, com és el cas de l'entorn de Carles Puigdemont i també del president Quim Torra, que no considera que hagin "canviat les condicions" per fer costat a Sánchez.

El líder socialista, de fet, no ha posat damunt la taula cap proposta concreta per a Catalunya, com li ha exigit reiteradament Torra, l'última vegada aquest dimecres.

Els presos que defensen l'abstenció tenen al seu costat un suport rellevant: Artur Mas. "Prefereixo algú que no cali foc a casa meva encara que no aporti la solució", va assenyalar l'expresident divendres en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Laura Borràs i Míriam Nogueras, les dirigents amb més pes dins del grup i ben connectades amb Puigdemont i Torra, són contràries a qualsevol gest de favor cap a Sánchez mentre no hi hagi moviments per trobar una solució acordada.

 

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari