Quim Torra, processat per desobediència

El TSJC tanca la instrucció sobre l'exhibició del llaç groc en dependències de la Generalitat en període electoral
Quim Torra

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tancat la instrucció sobre la presència de símbols com els llaços grocs en dependències de la Generalitat en període electoral i ha processat el president Quim Torra, que queda a un pas d’anar a judici per aquest afer.

El magistrat instructor considera que Torra pot haver comès un delicte de desobediència o, subsidiàriament, de denegació d'auxili a l'autoritat competent, amb relació a l'ordre de la Junta Electoral de retirar els símbols.

La Fiscalia es va querellar per desobediència contra Torra, a qui acusa de desatendre de manera "conscient i deliberada" el mandat de l'autoritat electoral espanyola.

Torra, que havia mantingut els llaços inicialment, va substituir la primera pancarta per una altra sense el llaç que reclamava "llibertat" per als "presos polítics”. Finalment, va penjar una tercera abans que s'exhaurís el darrer termini marcat per la Junta Electoral, que mostrava el missatge "Llibertat d'opinió i d'expressió".

A partir d'ara, les parts disposen d'un termini de deu dies per demanar l'obertura d'un judici oral o el sobreseïment de la causa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari