L’incendi de la Ribera d’Ebre ja ha cremat més de 5.000 hectàrees

Reprodueix vídeo

Vuitanta dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat han lluitat aquesta matinada contra l'incendi forestal de la Ribera d'Ebre, que es va declarar aquest dimecres, es troba encara fora de control i ja ha cremat més de 5.000 hectàrees entre els municipis de Torre de l'Espanyol, Vinebre, la Palma d'Ebre, Flix i Maials. Els Bombers calculen que el foc pot arribar a afectar-ne 20.000.

De fet, asseguren que es tracta d'un dels pitjors incendis dels darrers vint anys i han previst que les condicions meteorològiques d'aquest dijous tornen a ser "de risc extrem". Manel Pardo, responsable d'Extinció d'Incendis, ha lamentat en una entrevista a Catalunya Ràdio que no han pogut estabilitzar la situació durant la nit, com esperaven.

120 efectius de la unitat militar d'emergències s'han incorporat, a petició de la Generalitat, a les tasques d'extinció del foc aquesta matinada, acompanyats per nou vehicles del batalló d'intervenció, que té la seva seu a Saragossa. Aquest dijous al matí, l’exèrcit espanyol ha incorporat 120 efectius més, de la Unitat Militar d’Emergències (UME), procedents de València. A més, el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha aportat tres hidroavions a la lluita contra el foc, que compta des d'aquesta nit amb maquinària pesant, han informat els Bombers.

Hi ha cinc carreteres tallades com a conseqüència de l'incendi: la C-12 (entre Maials i Flix), la T-703 (a la Palma d'Ebre), la C-233 (entre Bovera i Flix), la T-714 (Torre de l'Espanyol) i la T-2237 (entre Vinebre i la Palma d'Ebre).

L'origen del foc es troba en un punt entre Torre de l'Espanyol i Vinebre. Els Agents Rurals apunten com a hipòtesi que ha començat amb l'autocombustió d'un femer.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides