Quinze empreses, imputades en el cas del 3%

L'instructor del gran afer de presumpta corrupció de Convergència atribueix tràfic d'influències, suborn i blanqueig als suposats pagadors de comissions
Florentino Pérez, president del grup ACS
Florentino Pérez, president del grup ACS

José de la Mata, el jutge que instrueix el cas del 3% a l'Audiència Nacional, ha imputat quinze empreses pels presumptes pagaments de comissions amb què els investigadors creuen que Convergència es va finançar irregularment a canvi de facilitar contractes d'obra pública i de serveis, ha publicat aquest dimarts El Periódico.

Segons aquesta informació, que descriu el contingut de la darrera interlocutòria del jutge, entre les imputades, a les quals s'atribueix la comissió de delictes de tràfic d'influències, suborn i blanqueig de capitals, hi ha la Fundació ACS i les constructores Copisa, Teyco i Urbaser.

A més dels representants de les companyies, citats per declarar a principis del juliol, hauran de comparèixer l'extresorer convergent Daniel Osàcar, l'exresponsable d'Infraestructures de la Generalitat Josep Lluís Quer, i el president de Teyco, Jaume Sumarroca Claverol.

L'instructor del cas apunta que les empreses no només van pagar a CDC, suposadament, a canvi de contractes, sinó també per millorar les seves relacions amb la cúpula del partit i, d'aquesta manera, posicionar-se millor per obtenir futurs contractes.

Pel que fa a les adjudicacions, De la Mata assenyala que un altre extresorer convergent, Andreu Viloca, realitzava un control exhaustiu de les que oferien administracions locals, comarcals i la Generalitat governades per la formació nacionalista que van liderar els expresidents Jordi Pujol i Artur Mas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides