Corbacho planta Valls després del trencament amb Ciutadans

Colau no podrà comptar amb els ex de Cs per aconseguir majoria absoluta
Corbacho amb Valls

L'exministre socialista Celestino Corbacho planta Manuel Valls i s'incorpora al grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona. Corbacho, independent a la llista de Valls, ha pres la decisió després de la ruptura entre la plataforma de l'exministre francès i el partit d'Inés Arrimadas.

Aquest matí Corbacho s'ha reunit amb Manuel Valls, però ha mantingut la incògnita fins aquest vespre, que ha trucat a Carlos Carrizosa per comunicar-li la seva intenció.

El mateix partit ho ha fet públic en un breu comunicat on no dona cap explicació. Carrizosa l'ha rebut amb els braços oberts i li mostra un possible destí, la Diputació de Barcelona.

Valls formarà grup municipal només amb la regidora Eva Parera. Ciutadans tindrà quatre regidors, Mari Luz Guilarte Paco Sierra dirigiran la bancada.

Aquesta decisió de Corbacho trenca l'estratègia de l'exprimer ministre francès, que va facilitar la investidura de Colau amb tres vots del seu grup (el seu, el d'Eva Parera i el de Corbacho), que sumats als de Barcelona en Comú i el PSC són 21, la majoria absoluta al consistori. Ara, amb la seva decisió, el marge de l'alcaldessa es veu reduït. Amb els 'ex' de Cs només arriba a 20 regidors.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari