Cs vol que el Parlament reprovi Budó per discriminació lingüística

El partit taronja també denuncia dificultats dels estudiants que volen fer la selectivitat en castellà
Meritxell Budó

Ciutadans ha decidit portar al Parlament dues propostes de resolució amb rerefons lingüístic. La primera és una proposta per reprovar la consellera de Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Merixell Budó, per no voler respondre periodistes en castellà.

En la roda de premsa de l'Executiu de Quim Torra del passat 11 de juny, Budó es va negar en un principi a respondre preguntes en castellà que no s'haguessin fet abans en català. La consellera portaveu va argumentar que "això sempre ha estat la norma" que els periodistes "coneixen perfectament" per la qual cosa els demanava que se cenyissin a "les normes que ja hi havia".

Després d'un enfrontament verbal amb diferents periodistes assistents a la roda de premsa que li van fer veure que estava en un error, Budó va demanar disculpes, va culpar el seu equip de l'error i va accedir a respondre qualsevol preguntar que se li volgués fer en castellà.

L'altra proposta de resolució que ha presentat Cs al Parlament fa referència a dificultats que tenen, segons denuncia el partit taronja, alguns estudiants que demanen poder fer les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) en castellà.

Cs argumenten que "les instruccions del Consell Interuniversitari de Catalunya, depenen de la Generalitat, als examinadors són molt clares: 'repartir primer els enunciats d'examen en català i, només si algun alumne ho demana, donar-li la versió en castellà i recuperar la versió en català. Fer-ho constar a l'informe'".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides