Oleguer Pujol, investigat pel presumpte moviment irregular de 3,9 ME

L'instructor del cas Pujol encarrega noves diligències després que Hisenda ubiqués els suposats guanys d'una compravenda a Holanda
Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau
Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau

José de la Mata, el jutge que instrueix a l'Audiència Nacional el cas Pujol, ha encarregat a l'Agència Tributària que comprovi si Oleguer Pujol, el fill petit de l'expresident Jordi Pujol, i els seus socis van tributar 3,9 milions d'euros obtinguts de plusvàlua de la compravenda de sis locals comercials i dotze habitatges, revela Vozpópuli citant el contingut d'una interlocutòria del passat dia 12.

Segons aquesta informació, l'instructor ha estat informat pels perits de l'Agència Tributària que els fons van acabar irregularment en una empresa dels Països Baixos gràcies a un moviment al marge del fisc espanyol.

Hisenda, afegeix Vozpópuli, indica que Oleguer Pujol, juntament amb Luis Iglesias i altres socis, van dissenyar una estructura formal "absolutament artificial" amb l'objectiu d'"aparentar" que els fons que ells van aportar procedien dels Països Baixos, usant préstecs participatius concedits per una societat, però els tècnics han determinat que la majoria dels fons no van abandonar el territori espanyol. D'aquesta manera, consideren que els diners es van enviar a Holanda evitant en gran mesura o totalment la tributació a Espanya.

L'informe dels perits especifica que Oleguer Pujol va fer servir la citada societat holandesa per canalitzar aportacions procedents de negocis immobiliaris desenvolupats a Espanya i per transferir beneficis obtinguts opacament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides