Les zones franques d’arreu del món es reuneixen a Barcelona

World FZO Annual International Conference and Exhibition (AICE)
World FZO Annual International Conference and Exhibition (AICE)

Barcelona acollirà el V Congrés Mundial de zones franques, el World FZO Annual International Conference and Exhibition (AICE), els pròxims 26, 27 i 28 de juny. En aquesta trobada, que tindrà lloc al Palau de Congressos de Catalunya, es debatran els reptes d'aquests territoris singulars per convertir-se en zones de prosperitat econòmica i d’atracció d'inversió. La WFZO representa un total de 552 zones franques de 115 països i espera reunir 1.500 representants a la cimera de Barcelona.

La celebració del Congrés Mundial de la WFZO ha estat presentada en roda de prensa pel delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro; la directora general del Consorci, Blanca Sorigué; el conseller delegat de la World Free Zone Organization (WFZO), Samir Hamrouni, i el president de la WFZO, Mohammad Alzarooni.

Del desenvolupament econòmic a la prosperitat

"Volem que aquest Congrés sigui realment el punt d'inflexió en la manera de fer, crear, gestionar i dirigir aquestes entitats i volem assegurar l'evolució que busquem en les zones franques", ha afirmat Samir Hamrouni.  El conseller delegat de la WFZO ha resumit els reptes que han d'afrontar les zones franques: l'estabilitat econòmica, la creixent logística de curta distància i càrrega petita, l'augment del comerç electrònic, la transparència fiscal d'aquests territoris i la seva contribució a l'entorn.

Segons Samir Hamrouni, "les zones franques es van crear per contribuir al desenvolupament econòmic, però avui no és suficient per a la població, que demana més. El pas següent és la prosperitat, que és un desenvolupament econòmic que crea riquesa i després és compartida".

El Congrés AICE de la WFZO se celebrarà paral·lelament als salons SIL i eDelivery Barcelona Expo & Congress, en el marc de l’Intrade Summit BCN -MedaForum de Logística i Transport, el Congrés ALACAT i el Congrés Internacional de OEAs-, i es desenvoluparà amb reunions internacionals i cursos de formació.  

Un territori exemplar en el món

El delegat especial del CZFB, Pere Navarro, ha assegurat que el Congrés Mundial de zones franques és el major esdeveniment sobre el comerç i l'activitat econòmica internacional: "El volem organitzar perquè sigui el millor, únic i doni una projecció molt important a la ciutat de Barcelona".

Pere Navarro ha assenyalat que, davant d'un món interconnectat, des del CZFB es vol potenciar la relació amb actors internacionals per tractar conjuntament els principals temes de l'agenda del sector logístic, com el comerç electrònic, la mobilitat, el paper de les zones franques i la indústria 4.0, tenint com a context els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) fixats per l'ONU.

Per la seva banda, la directora general del Consorci, Blanca Sorigué, ha dit que la Zona Franca de Barcelona es vol posicionar com un territori exemplar en el món. També ha assenyalat que s’ha volgut fer coincidir la celebració del congrés de la WFZO amb els altres salons de la Fira de Barcelona per potenciar el seu impacte: "Volíem que tingués lloc juntament amb els salons que organitzem amb l'objectiu que Barcelona sigui la capital del comerç internacional global", ha afirmat.

La candidatura de Barcelona, guanyadora

El Congrés AICE de la WFZO va celebrar les seves primeres dues edicions a Dubai (2015 i 2016). El 2017 va tenir lloc a Cartagena de Indias i el 2018, una altra vegada a Dubai. L’elecció de Barcelona per la reunió del 2019 es va imposar a les candidatures presentades per Mèxic, Egipte, Sèrbia i Kazakhstan. En paraules del president de la WFZO, Mohammad Alzarooni, "el de Barcelona serà el Congrés AICE més important dels que hem celebrat fins avui".

Els representants de la WFZO han destacat l'evolució del Congrés al llarg dels seus cinc anys de vida, en els quals han tractat la importància de les zones franques en l'economia i el comerç mundials, el paper que volien jugar al llarg termini i la seva contribució al territori. En l'edició de Barcelona es presentarà el resultat d'un índex que s’està desenvolupant per avaluar la prosperitat de les zones franques.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.