JxCat i ERC es reparteixen l’alcaldia de Santa Coloma de Farners

Després de la pressió del president Quim Torra, convergents i republicans prenen la salomònica decisió
Ple Santa Coloma de Farners

Santa Coloma de Farners tindrà alcaldia compartida. Junts per Catalunya (JxCat) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) es repartiran l'ajuntament del municipi de La Selva, concretament dos anys cadascuna de les formacions polítiques. Inicialment és Susanna Riera, de JxCat, qui comença com a alcaldessa.

Després d'hores de negociacions entre convergents i republicans, a més de la pressió del President de la Generalitat, Quim Torra, que no volia un pacte de govern municipal amb el PSC, es va arribar a l'acord.

Junts per Catalunya (JxCat) -cinc regidors- havia arribat abans a un acord amb el PSC -dos edils- i Independents de la Selva -també dos representants- per obtenir l'alcaldia i desbancar ERC, que amb sis escons va convertir-se en la llista més votada.

El ple de constitució es va suspendre ahir fins a les deu de la nit després d'una sessió matinal molt tensa. Va ser llavors quan Susanna Riera, de JxCat, va ser investida alcaldessa del municipi. No ho serà, però, durant tot el mandat, ja que, després de tota la jornada de negociacions, es repartiran l'alcaldia amb Esquerra.

Riera ha aconseguit la majoria absoluta amb 13 vots, dels 17 escons. Són els vots de JxCat, ERC i els independents d'ISC-IdS.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides