El Suprem impedeix que Junqueras accedeixi a l’Eurocambra

No permet que el líder d’ERC surti de la presó per jurar o prometre el càrrec i recollir l’acta
Oriol Junqueras
Oriol Junqueras

Oriol Junqueras no podrà adquirir la condició de diputat del Parlament Europeu perquè el Tribunal Suprem li ha denegat el permís que havia demanat per jurar o prometre el càrrec davant la Junta Electoral i posteriorment desplaçar-se a Brussel·les.

El Suprem argumenta que si permetés la recollida de l'acte també hauria d'acceptar el viatge de Junqueras a Brussel·les, que considera que representaria un “perill irreversible” per a la finalització del judici als dirigents del procés sobiranista, que ha quedat vist per a sentència aquesta setmana.

Especifica que si Junqueras sortís a l’estranger, la justícia espanyola perdria el “control jurisdiccional” sobre l’exvicepresident català, i fa esment del fet que l’expresident Carles Puigdemont, a qui titlla de “processat en rebel·lia”, viu precisament a Bèlgica.

La resolució del Suprem s’alinea amb el criteri de la Fiscalia i no amb el de l’Advocacia de l’Estat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides