L’amarga disjuntiva processista a Badalona

ERC i Guanyem poden barrar el pas a Albiol fent alcalde el socialista Pastor, a qui Albiol va fer alcalde en detriment de Sabater
Xavier García Albiol
Xavier García Albiol

Dues formacions que han impulsat el procés com ERC i la CUP han de decidir entre pactar a Badalona amb el PSC, fent alcalde l'aspirant socialista, Àlex Pastor, o permetre que Xavier García Albiol, alcaldable del PP i guanyador de la contesa del 26 de maig, recuperi l'alcaldia. En síntesi, l'escenari més probable és que facin el que facin el pròxim alcalde representi un partit que va donar suport a l'aplicació de l'article 155 al govern català fa dos anys.

El PSC ha vetat la candidata de Guanyem Badalona en Comú-ERC i exalcaldessa, Dolors Sabater, i ha rebutjat altres fórmules, de manera que un eventual suport a l'alcalde en funcions Pastor és l'opció que han debatut aquest dijous les bases d'ERC i Guanyem per barrar el pas a Albiol, el qual va entregar l'alcaldia a Pastor el 2018, desplaçant Sabater.

Tot i que les negociacions entre Guanyem-ERC i el PSC es van estancar fa dies, semblava que la candidatura de Sabater facilitaria els vots a Pastor per frustrar García Albiol, però Catalunya Diari i Ràdio Ciutat Badalona han avançat aquest divendres que l'alcaldable popular té a tocar el retorn a l'alcaldia, ja que ERC hauria rebutjat en la seva assemblea la possibilitat de fer alcalde Pastor.

En aquest escenari, només si el PSC canviés de parer i acceptés votar un candidat alternatiu s'evitaria la investidura del popular.

L'amic de Pilar Rahola
Per la seva part, el candidat de JxCat a l'alcaldia, David Torrents, un mosso d'esquadra i dirigent local del PDECat a qui la mediàtica badalonina Pilar Rahola va convèncer d'assistir al Preguntes Freqüents de TV3 per denunciar els efectes del 155, ha assegurat que donarà el seu vot a Dolors Sabater.

En qualsevol cas, el PSC, Guanyem-ERC i Badalona en Comú-Podem -que tenen 6, 7 i 2 regidors, respectivament- superen plegats els 14 que calen per fer alcalde un candidat alternatiu a Albiol, per la qual cosa el regidor postconvergent no és determinant.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari