ELS MENAS atemoreixen Montjuïc

Reprodueix vídeo

La muntanya de Montjuïc, en plena ebullició als seus jardins, és el pulmó verd que la ciutat necessita, però amaga una cara més fosca que els veïns de la zona estan farts de denunciar. Les parelles ja no van tranquil·les, la gent no hi puja sola a gaudir de les vistes i si ets una dona, córrer pels jardins és ficar-te a la boca del llop.

"La passada setmana una coneguda meva estava passejant el gos per Montjuïc i va sentir crits d'auxili en anglès"; relata Olga una veïna de Poble Sec i membre de l'Associació de Vigilància Solidària, un grup de veïns organitzats que es dedica a denunciar, recollint amb imatges i vídeos, els problemes de la delinqüència al barri. "Un noi magrebí, un mena, tenia contra el terra una turista i un altre noi sortia de darrere dels arbres", continua explicant l'Olga. "En veure a ella i sobretot al gos van fugir corrents i no van gosar fer-li res, però estaven ja a sobre de la pobra noia".

Agressions com les que relata l'Olga comencen a ser massa freqüents i han convertit Montjuïc en una zona a evitar. "Jo, ja no corro per la muntanya" es lamenta Andrea, també membre de l'associació; "només si vaig acompanyada pel gos o… pel gas pebre". La por a ser atacats per un dels menas que habiten les precàries barraques que s'estenen per la falda de la muntanya s'escampa boca-orella. "No són només menas, formen part de les Tcharmile, és a dir les bandes juvenils mafioses com les Maras del Salvador o els Latin Kings" explica l'Andrea.

Cal recordar que el passat desembre els mossos d'esquadra van detenir i ingressar en un centre de menors a un mena, que estava tutelat per la Generalitat, però que va es va sortir del sistema, com a presumpte autor de set violacions a Montjuïc i Poble Sec.

Montjuïc s'ha convertit en el seu refugi però també en el seu centre d'operacions "estan connectats a través de mòbils i per això marxen quan els avisen que hi ha agents cívics, urbana o mossos. A més, es pot veure com es canvien de gorra o samarreta per evitar ser identificats" ens expliquen des de l'Associació de Vigilància Solidària.

El modus operandi d'aquests nois fa pensar en una banda organitzada, que s'estén més enllà dels robatoris; "la majoria van amb noietes molt joves que són abusades i després prostituïdes per ells mateixos o les usen per robar". Al vídeo que ens han fet arribar es pot veure amb claredat com una noia, als Jardins de Sant Pau del Camp, al Poble Sec, entra i surt repetidament d'un dels lavabos públics amb grups de quatre nois. "Aquesta noia anava completament drogada i tot i que vam avisar la policia ens van comentar que no hi havia res a fer. Després aquestes noies les donen per 10 euros a qualsevol que fa amb elles el que vol. La prostitució exprés a Montjuïc està creixent i està plena de noies com aquesta. Per a ells, pels menas o els joves de la Tcharmile, és el primer esglaó de la delinqüència".

En aquests nois, segons Andrea és habituals veure'ls per les Fonts de Montjuïc, esperant una pressa fàcil, com un parell de turistes despistats. La muntanya ofereix parterres, amagatalls, sotaponts, terraplens… llocs ideals per fer amb quatre lones, uns cartons i tres mantes, una barraca improvisada on poder-se refugiar. Tot i que la policia assegura que estan controlats, els mateixos veïns de la zona afirmen amb rotunditat tot el contrari. Asseguren que s'escampen pel parc, que cada vegada n'hi ha més i que han convertit Montjuïc en un punt calent de la delinqüència a la ciutat.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides