Albert Batet es retrata amb el supercomputador

Retreu "traves" a l'Estat i les contraposa amb la celebrada arribada a Barcelona del MareNostrum V, de la qual és impulsor principal, precisament, el govern espanyol
Albert Batet

El portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha volgut contraposar el que considera "dues realitats", que adjudica a Espanya i a Catalunya per separat, en la pregunta que ha plantejat aquest dijous al president Quim Torra durant la sessió de control, al Parlament.

Batet, en concret, ha afirmat que "veiem que Catalunya avança amb excel·lents notícies", en referència a l'arribada del supercomputador MareNostrum V, "malgrat les traves de l'Estat", que assegura que retrocedeix políticament i judicial.

El portaveu dels postconvergents ha descrit que Catalunya s'imposa per "la seva iniciativa" i "capacitat emprenedora", i ha emmarcat la "bona notícia" del MareNostrum V -una inversió que ha etiquetat de "clau" per a l'economia, la indústria, la ciència i les universitats- acompanyada de "bones perspectives" en l'àmbit turístic, les dades de l'atur i "la bona dinàmica" del "motor industrial" de les comarques.

L'arribada a Barcelona del supercomputador MareNostrum V, però, ha estat impulsada pel Consorci BSC-CNS, del qual la Generalitat participa amb un 30% a través del departament d'Empresa i Coneixement, la Universitat Politècnica de Catalunya en un 10% i el govern espanyol, mitjançant el ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, en un 60%.

A més, la candidatura de Barcelona ha rebut els suports dels governs de Portugal, la República d'Irlanda, Croàcia i Turquia. Es tracta de la inversió europea en una infraestructura de recerca més important mai realitzada a Espanya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides