L’advocat de Forn troba que el judici ha estat “exemplar”

Melero indica que el dret d'autodeterminació "existeix per als territoris colonials, no per a Catalunya"
Xavier Melero, exposant el seu informe final al Suprem
Xavier Melero, exposant el seu informe final al Suprem

Xavier Melero, l'advocat defensor de l'exconseller Joaquim Forn, considera que el judici als dirigents del procés, que ha quedat vist per a sentència aquest dimecres al Tribunal Suprem, ha estat "exemplar", i que el president de la sala, Manuel Marchena, "se n'ha sortit prou bé", segons ha valorat en entrevistes concedides a Onda Cero i RAC1.

Així mateix, Melero ha pronosticat que "sortiran tots de la presó perquè el tribunal ha anat cremant tots els arguments per mantenir la presó provisional". Pel que fa a la sentència, que no espera que es conegui abans de la tardor per molt que corri el tribunal, l'advocat veu "impossible construir la malversació per Forn", i argumenta que a l'exconseller "se li retreu que gastés menys del que ho va fer, no al revés".

Pel que fa al paper que ha jugat el partit ultradretà Vox com a acusació popular, Melero ha considerat que "tots els demòcrates hem d'estar molt agraïts a Vox perquè així tothom pot veure que les acusacions populars són disfuncionals i s'han de restringir. Em sembla un error que hi hagi personats partits polítics en processos penals".

També ha indicat que el dret d'autodeterminació "existeix per als territoris colonials, no per a Catalunya", una afirmació que xoca amb els plantejaments independentistes, el mateix que el seu informe final com a defensor de Forn, en el qual va afirmar que el govern català no va fer cap declaració d'independència, va abandonar el poder sense oferir resistència davant l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i, de fet, va incomplir les lleis de desconnexió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.