El 2018 es van deixar de recaptar 167 ME a Catalunya per les hores extres no pagades

La UGT calcula que en total l'any passat es van fer 77 milions d'hores extres
Operari treballant

L'any 2018 es van fer a Catalunya 77 milions d'hores extres, el 44% de les quals no van ser pagades. Les arques públiques van deixar de recaptar en aquest concepte 167 milions d'euros menys. I, si traslladéssim aquestes hores extres a jornades completes, es podrien haver creat més de 44.200 llocs de treball, segons denuncia la UGT.

El sindicat, quan fa un mes de l'entrada en vigor de la llei que obliga les empreses a registrar l'inici i el fi de la jornada dels seus treballadors ha presentat les dades de l'informe 'Un mes de l'obligatorietat del registre de jornada: posem fre als incompliments en matèria de jornada i descansos!'. Per la UGT les dades presentades són demolidores i justifiquen la necessitat llargament reivindicada pel sindicat a Catalunya de poder fer un control real de la jornada laboral.

L'informe situa quin és l'estat d'aplicació del registre de jornada un mes després de la seva entrada en vigor. Segons es pot desprendre dels resultats de les enquestes que han fet a 300 delegats, el resultat és força desigual. Alguns d'ells admeten que la direcció ni tan sols els ha reunit per parlar de com s'implantarà el sistema de registre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides