La pressió ecologista atura la urbanització de Custo a Cadaqués

L’empresa promotora ha proposat reduir el nombre de xalets previstos en el projecte aprovat, que baixarien de 104 a 43
Protesta contra el projecte de Custo a Cadaqués

El projecte del dissenyador Custo Dalmau de construir una urbanització i un hotel a l’indret de sa Guarda, a Cadaqués, ha quedat aturat. L’alcalde en funcions d’aquesta localitat de la Costa Brava, Josep Lloret (ERC), ha ordenat la suspensió dels treballs després que el departament de Territori i Sostenibilitat hagi detectat una anomalia en el projecte, que té tots els permisos des de l’any 2013.

Aquesta irregularitat és la manca d’un pou per a l’abastament d’aigua de la futura urbanització que, en principi, preveia la construcció de 104 xalets i un hotel de 50 habitacions. L’enorme controvèrsia que ha provocat el projecte del dissenyador Custo Dalmau, durament criticat pels grups ecologistes Amics de la Natura de Cadaqués i SOS Costa Brava, ha fet que l’empresa promotora hagi anunciat una reforma del planejament, que reduirà la construcció a 43 cases i l’hotel, amb un important increment de les zones verdes previstes.

Els ecologistes han denunciat que l’execució d’aquest projecte, que és a tocar del parc natural del Cap de Creus, comportarà l’eliminació d’un miler d’oliveres i la destrucció d’elements arquitectònics singulars, com murs de pedra seca i cabanes de pastor. A més, asseguren que una gran part del terreny afectat supera el màxim del 20% de desnivell que preveu la normativa urbanística catalana.

Els greus problemes financers que ha patit la firma Custo Barcelona en els últims anys havien paralitzat l’inici de les obres. Però fa uns mesos va decidir reactivar-les i va començar la construcció del vial d’accés a la futura urbanització. Això ha desencadenat una guerra judicial, amb la interposició de denúncies per part dels grups ecologistes davant la Fiscalia de Figueres i el jutjat contenciós administratiu de Girona per delictes contra l’ordenació del territori i prevaricació urbanística.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.