Budó es nega a contestar en castellà

La portaveu del Govern sosté que només respon en aquest idioma qüestions fetes prèviament en català
Meritxell Budó

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha tornat a protagonitzar una polèmica en la roda de premsa posterior al Consell Executiu. En aquesta ocasió, ha estat per la seva negativa a respondre en castellà a una pregunta nova, és a dir, que no se li havia realitzat prèviament en català.

Segons Budó, les normes d'aquestes rodes de premsa estableixen que en castellà només es responen qüestions que abans s'han plantejat en català. "No fem rodes de premsa paral·leles. Si volen fer altres preguntes, les fan primer en català i després les repetim en castellà", ha afirmat.

Això ha portat a diverses periodistes a protestar i a reclamar el seu dret de preguntar el que considerin. "Les preguntes en castellà no són una mera repetició. Tenim dret a preguntar el que considerem oportú i en l'idioma oportú", ha reclamat una periodista.

Una altra reportera fins i tot ha discutit l'existència d'aquesta norma que esgrimeix Budó. "Fa temps que estic en aquesta sala de premsa i no recordo que hi hagués aquest acord explícit", ha afirmat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.